Kijk Verkoopstyling

Jouw woning professioneel klaarmaken voor verkoop.

WOW, een grote gouden leeuw!

We bezichtigen een woning. We komen de straat in en lopen over de aangeveegde stoep door de onkruidvrije tuin naar de voordeur. We bellen aan en gaan naar binnen. We lopen door de frisse opgeruimde gang naar de woonkamer. En dan …

WOW, een grote gouden leeuw

WOW, deze mensen houden echt wel van paars

WOW, wat veel spullen; het is ook niet heel groot hier

Het is goed als bij een bezichtiging de woning iets losmaakt bij de kijkers. Dat wil je, want het gevoel speelt een heel belangrijke rol bij het kopen van een huis. Alleen, wát voor gevoel, het WOW, hoe kunnen mensen hier wonen, of het WOW, wat een fijne ruime woning…

Als er één ruimte is waar een goede sfeer moet hangen is het wel de woonkamer. Je mag best zien dat er gewoond wordt, het hoeft geen toonzaal te zijn. Maar als je kijkers een goed gevoel wilt geven is het belangrijk dat zij zich hier wel zien wonen. Het moet al een beetje voelen als hún huis. 

Haal daarom heel persoonlijke dingen, zoals foto’s, weg. Ruim kleine losse spullen op. Te veel meubels, een uit de hand gelopen verzameling, een overheersende kleur, of een grote blikvanger in de woonkamer leiden de aandacht af van waar het om gaat: de ruimte, indeling en mogelijkheden van de kamer. 

Zorg dat er loopruimte is en vrij zicht naar tuin of balkon. Zorg voor een goede balans tussen ruimte en sfeer.

Het voelt misschien als een beetje afscheid nemen van je huis, maar is dat niet net waar je mee bezig bent? Het is een stap op weg naar je volgende huis.

Geïnteresseerd in opruimcoaching?
Kijk dan snel verder op de pagina Opruimcoaching.
Of neem direct contact met mij op, ik help je graag verder!

Terug naar alle blogs